Pırasalı Fırın Mücver

| Yayınlandı

Malzemeler:

  • 2-3 adet pırasa (ince doğranmış)
  • 2 adet havuç (rendelenmiş)
  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı un
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı rendelenmiş beyaz peynir veya lor peyniri
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2-3 dal taze soğan (isteğe bağlı, ince doğranmış)
  • 2-3 dal dereotu (ince doğranmış)
  • Tuz, karabiber, pul biber (damak tadınıza göre)

Yapılışı:

  1. Hazırlık:
    Pırasaları iyice yıkayın ve ince halkalar şeklinde doğrayın. Bir tavada çok az yağ ile pırasaları hafifçe yumuşayana kadar soteleyin. Soğuması için bir kenara alın.
  2. Karışım:
    Büyük bir karıştırma kabına yumurtaları kırın ve güzelce çırpın. Üzerine süt, sıvı yağ, un ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın. Peynir, rendelenmiş havuç, sotelenmiş pırasa, taze soğan ve dereotunu ekleyin. Baharatları da ilave edip tüm malzemeleri iyice karıştırın.
  3. Pişirme:
    Karışımı yağlanmış bir fırın kabına dökün ve spatula ile üzerini düzeltin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üzeri altın rengini alana kadar (yaklaşık 25-30 dakika) pişirin.
  4. Servis:
    Fırından çıkarıp ılındıktan sonra dilimleyerek servis yapabilirsiniz. Yanında yoğurt veya sarımsaklı yoğurt ile harika bir uyum sağlar!

Afiyet olsun!